tiistai 8. kesäkuuta 2010

Mahtava päivä - lisää näitä kiitos! :)

Hei taas. Mulla on niin mahtava fiilis. Olen koko päivän jännittänyt illan lenkkiä, eli 5 km + 5 min, käännös, 5 min ja loput kävellen takaisin. No, onneksi en illalla ruvennut sitä sen kummemmin miettimään vaan puin vaan lenkkikamat ylle ja läksin. Monen päivän tauon jälkeen alku tuntui sujuvan oikein mallikkaasti. Noin 2,5 km kohdalla tuli pieni hyytyminen, mutta se meni onneksi nopeasti ohi ja sen jälkeen loput meni ihan loistavasti 5 km saakka. Oikeasti nautin juoksemisesta :)  5 km kohdalla alkoi suht jyrkkä mäki josta selvisin juuri ja juuri kovasti puuskuttaen. Sitten seurasi alamäkeä ja niin oli 5 min mennyt. Ja sama takaisin, eli pitkää ylämäkeä takaisin - eikä se tuntunut edes juuri missään!?! Ja sitten alamäki. Ja vaihto kävelyyn. Oikeasti musta tuntui että oisin voinut jatkaa juoksua melkeinpä kotiin saakka, mutta päätin edetä ohjelman mukaisesti niinkuin tähänkin asti on edetty. Aikaa ensimmäiseen 5 km meni 30 min ja risat ?!? ja siihen sitten se 10 min päälle. 5 km sitten kävellen kotiin aikaan 42 min.

No, äsken tässä vähän mittailin ja ehkä vähän turhan aikaisin hehkuttelin. Ihmekkös kaikki tuntui niin helpolta :)  Eilen mainitsin uudesta jutusta jota pääsin tänään kokeilemaan. Se on siis Sports Tracker, jonka latasin puhelimeeni. Kokeilin sitä ensimmäisen kerran tänään ja ajattelin ensin että toihan on hyvä juttu, vähän korvaisi Nike+ ja iPod systeemin, jota minulla ei siis vielä ainakaan ole. Äsken sitten mittailin samalla kaavaalla kun aiemmin tuota mun tämän päivän juoksua ja sain sen mitaksi vain 4,5 km (siis sen 5 km osuuden). Ei oikein hyvä. En oikein tiedä mihin luottaisin, vanhaan systeemiin vai tuohon Sports Trackeriin. Vaikka olisi kuinka mukava luottaa siihen (hei, kattokaa nyt noita numeroita :)), mutta ikävä kyllä joudun vissiin luottamaan aikaisempaan syysteemin ja todeta että hehkutukseni olivatkin osittain turhia. Vaikka ei toi päivän treeni nyt ihan kovin huonosti kuitenkaan mennyt.

Taidan vielä vähän testailla tuota Sports Trackeria ennenkuin kirjoitan siitä sen enempää. Täytyy vähän tutkailla sen luotettavuutta :)

Tässä kuitenkin numeroita päivän lenkiltä:


aika 1:21:41
kcal 879 oho :)
 rasvaa 35%
max syke 184
ka syke 161
aikaa tehoalueella 45:50 
matka n. 11,7 km ?


Matkanvarrelta :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
ihan pakko jättää kommenttia. Hienosti sulla on juoksu alkanut sujumaan!! Voi kun itse olisin tuossa vaiheessa joskus. Itse aloitin tällä samaisella ohjelmalla eilen!! ja mulle teki tiukkaa jo se 2 minuutin juoksukin. Mä olen aina vihannut juoksemista. Mutta nyt tutkin muiden kertomuksia ja yritän innostua ;) Ostoslistalle siis: juoksulenkkarit, musaa ja joku sykemittari tms. Onko jotain muuta oleellista, joka helpoittais juoksuharrastusta alkuun?!
- Kati

Magda kirjoitti...

Hei! Kiitos kivasta kommentista. Ihan varmasti pääset sinäkin juoksuharrastukseen kiinni. Juoksu on ehkä viimeinen harrastus jonka olisin uskonut aloittavani. Ja tiedän tasan tarkkaan tunteen kun ekoilla viikoilla ne muutamankin minuutin juoksut tuntuvat ihan hirveiltä. Mutta kyllä se siitä. Usko pois:) En ikimaailmassa olisi uskonut itsestäni että juoksen 40 min taukoa pitämättä jo nyt. Ja tarkoitushan olisi ainakin se tunti kohta juosta.

Mä olen ainakin noilla päässyt pitkälle, eli hyvät kengät, musa ja jonkinlainen mittari siitä missä mennään. Välttämätöntä ei noista varmasti ole kun nuo kengät, mutta mulla on ainakin auttanut kun voi seurailla kehitystä sykemittarista ja sitten se musa. Saa aina välillä vähän uutta puhtia ja vauhtia. Ihan tärkein on kyllä mun mielestä ollut tuo juoksuohjelma. Ilman sitä en olisi varmasti päässyt näinkään pitkälle. Joka viikko juuri sopivasti haastetta :)

Ei muuta kun paljon tsemppia ekoille viikoille, kyllä se siitä. Äläkä pelästy vaikka ne muutamankin minuutin juoksut tuntuvat kauheilta. Kyllä se siitä :) Ja ilmoitteletan aina välillä sun edistymisestäs!