perjantai 2. heinäkuuta 2010

Intervallitreeni

Tänään juoksin sitten sen intervallitreenin. Olen kammoksunut sitä edellisestä intervallitreenistä saakka. Mutta tänään se sujuikin ihan mukavasti!!! Juoksin siis 1 min kovempaa ja 2 min rauhallisempaa. Ajattelin että en ihan täysillä juokse kovaa osuutta, vaan reippaasti, mutta niin että jaksan tehdä treeniä koko 30 min. Ja täytyy sanoa että kyllä kannatti. Jaksoin ihmeen hyvin, jopa viimeisen intervalliminuutin joka osui juuri ylämäkeen - mutta kuitenkin tsemppasin. Eikä edes yhtään oksettanut :)

Kotiintultuani katsoinkin sitten mitä intervallitreeni oikeastaan tarkoittaa. Täältä löysin tietoa intervallitreenaamisen perusteista. Sehän selvensi ja totesin että ei niitä intervalliosuuksia olekkaan pakko juosta kuin viimeistä päivää vaan selkeästi vaan reippaammin kuin muuten. Huh, mikä helpotus! Eli ei ihme että aikaisemmat treenit on tuntuneet ihan hirveiltä.

Reilu 40 sek menee intervalliosuudesta ihan hyvin, mutta melkein poikeuksetta katson kelloa kun reilu 40 sek on kulunut ja sillon täytyy jo tsemptata. Onneksi jo 30 sek - 1 min intervalliosuuden jälkeen tuntuu paremmalta ja 2 min jälkeen tuntuu ihan ok lähtä taas spurttaamaan. Tänään juoksin kyllä hitaat osuudet todella rauhallista tahtia, koska muuten en olisi siihen pystynyt.

aika 30:03
kcal 354
 rasvaa 25%
max syke 186
ka syke 169
aikaa tehoalueella 6:58
matka vajaa 5 km

Eilen ja tänään on tullut myös jonkin verran käveltyä. Juoksuohjelmasta siis jäljellä 30 min reipas kävely ja 10 km juoksu! Sitten koko ohjelma on suoritettu. Huomenna olisi tarkoitus tehdä sekä kävely että juoksu. Oikeastaan olisi huomenna varmasti paras pitää välipäivä, mutta lomasuunnitelmat sekoittaa kuvioita sen verran että huomenna ne on pakko tehdä. Koska periksihän minä en anna. 

Mulla ei nyt mitään varsinaista suunnitelmaa ole kun tämä juoksuohjelma loppuu. Saattaa heinäkuu mennä aika pitkälti lomaillessa, mutta aion kyllä juosta aina kun siihen on mahdollisuus. Toiveena olis että pystyis tekemään esim. yhden intervalli 20-30 min, yhden 5 km ja yhden 10 km lenkin viikossa. Mutta tiedän jo nyt ettei se tule heinäkuussa onnistumaan. Eli en ota stressiä. Elokuussa jotain suunnitelmallisempaa taas. Koska ehdottomasti jatkuu mun juoksuharrastus - sen verran mukavaa se aina välillä on :) Ja kehitystä on jo tapahtunut niin paljon ja lisää varmasti tapahtuukin. Nyt olen vasta päässyt alkuun. Ja jossain kaukaisena haaveena taitaa se maratonikin pilkottaa... mutta askel kerrallaan.

2 kommenttia:

Elli kirjoitti...

Moi! :) Onnea loistavasti suoritetusta ohjelmasta, se on melkeen valmis! Tulethan sitten kirjoittamaan kymppilenkistäsi: miten meni, kauanko aikaa meni, miltä tuntui. Minulla on myös tavoitteena kymppi. Olen juossut säännöllisesti huhtikuusta saakka, sitä ennen pari kk epäsäännöllisesti ja talvella en ottanut juoksuaskeltakaan. :D Itse olen käyttänyt K&T-lehden 5 kilometristä puolimaratoniin- ohjelmaa viime aikoina, mut olen joutunut vähän hidastamaan tahtia. Olisi niiin mahtavaa juosta 10km joskus tunnin ajassa. Nyt juoksunoppeus ei taida ihan läheltä liipatakaan.. ;)

Magda kirjoitti...

Kiitos Elli ja tsemppiä omaan juoksuharrastukseesi. Ja hiljaa hyvä tulee - ihan varmasti! :)